Glitter Graphics
به وبلاگ تخصصی شیمی خوش آمدید - ادامه خواص کولیگاتیو
WELCOME TO MY CHEMLAND

خواص كوليگاتيو محلول‌ها:

خواص كوليگاتيو، خواصي هستند كه به تعداد ذره‌هاي حل شونده‌ي موجود درمحلول ( نه به نوع ذره‌ها) بستگي دارند اين خواص عبارتند از

 1 – فشار بخار

2- افزايش نقطه‌ي جوش يك محلول

3- نزول نقطه‌ي انجماد محلول 

4 - فشاراسمزي 

فشار بخار :

اگر در يك بشر مقداري آب بريزيد آب به تدريج تبخير مي‌شود. فشار ناشي از حضور مولكول‌هاي بخار در بالاي مايع فشار بخار مايع گفته مي‌شود. مايع‌ها درهردمايي تبخير مي‌شوند سرعت تبخير هر مايع به تعداد مولكول‌هاي مايع موجود در سطح بستگي دارد.

وقتي ماده‌اي غير فراري درحلال مايع حل مي‌شود. معمولاً درسطح مايع برخي ذره‌هاي حل شونده جاي ذره‌هاي حلال را مي گيرند . اين كار از تعداد مولكول‌هاي حلال در سطح مي‌كاهد و از اين رو سرعت تبخير سطحي مايع را كاهش مي‌دهد به اين ترتيب فشار بخار حلال نيز كاهش مي‌يابد.

افزايش نقطه‌ي جوش يك محلول:

جوشيدن زماني رخ مي‌دهد كه فشار بخار مايع با فشارهواي روي سطح مايع (فشار محيط) برابر شود. درفشار 1 اتمسفر آب خالص در به جوش مي‌آيد. فشار بخار محلول شكردرآب كم‌ تراز آب خالص است. ازاين رو براي رساندن فشار بخار آن به فشار 1 اتمسفر بايد مولكول‌هاي آب از قسمت‌هاي زير به سطح بيايند و پس از تبخير به مولكول‌هاي روي سطح محلول بپيوندند. چون اين مولكول‌ها انرژي كم تري دارند براي تبخير آن‌ها به انرژي بيش تري نياز است: درنتيجه نقطه‌ي جوش محلول نسبت به حلال افزايش مي‌يابد به طور كلي نقطه‌ي جوش هر محلول داراي ماده‌ي حل شونده‌ي غير فرار از حلال خالص بيشتر است.

نزول نقطه‌ي انجماد محلول :

آب خالص دردماي يخ مي‌زند در حالي كه محلول آب نمك در مقايسه با آب خالص نقطه‌ي انجماد پايين تري دارد. به طور كلي انجماد هر محلول آبي كه داراي ماده‌ي حل شونده‌ي غير فرار است در دمايي پايين تراز رخ مي‌دهد.

نكته: براي بررسي خواص كوليگاتيو از غلظت مولال استفاده مي‌شود كه بيانگر مول ماده‌ي حل شونده در يك كيلوگرم حلال است.

یک فلش درباره خواص کولیگاتیو را اینجا بیابید.

+ نوشته شده در  چهارشنبه سوم بهمن ۱۳۸۶ساعت 9:35  توسط توکلیwww.chemland.blogfa.com | 
 
صفحه نخست
پست الکترونیک
آرشیو
درباره وبلاگ
این وبلاگ برای دانش آموزان شیمی مقطع دبیرستان طراحی شده است.

پیوندهای روزانه
exam2
تست شيمي 4
شیمی
تست شیمی 3


شیمی 3
سایت
شیمی2
جستجو از طریق گوگل
آرشیو پیوندهای روزانه
نوشته های پیشین
بهمن ۱۳۹۲
مهر ۱۳۹۲
شهریور ۱۳۹۲
مرداد ۱۳۹۲
اردیبهشت ۱۳۹۲
شهریور ۱۳۹۱
مرداد ۱۳۹۱
شهریور ۱۳۹۰
خرداد ۱۳۹۰
بهمن ۱۳۸۹
آبان ۱۳۸۹
مهر ۱۳۸۹
بهمن ۱۳۸۸
آذر ۱۳۸۸
مهر ۱۳۸۸
فروردین ۱۳۸۸
اسفند ۱۳۸۷
آبان ۱۳۸۷
مهر ۱۳۸۷
شهریور ۱۳۸۷
مرداد ۱۳۸۷
تیر ۱۳۸۷
بهمن ۱۳۸۶
دی ۱۳۸۶
آذر ۱۳۸۶
مهر ۱۳۸۶
خرداد ۱۳۸۶
اردیبهشت ۱۳۸۶
فروردین ۱۳۸۶
اسفند ۱۳۸۵
بهمن ۱۳۸۵
دی ۱۳۸۵
آبان ۱۳۸۵
مهر ۱۳۸۵
بهمن ۱۳۸۴
آبان ۱۳۸۴
آرشیو موضوعی
سایت من
پیوندها
مجله آموزش شیمی آمریکا
تازه های شیمی
گروه شیمی ناحیه 2 ساری
شیمی و آزمایشگاه شیمی
سینتیک شیمیایی
وبلاگ درس شیمی
کلاس شیمی
جدول تناوبی
قانون نیوتن
وبلاگ
سل های گالوانیک
بافر
سایت یاهو
سایت مهران مختاری
سایت شیمی وزارت آموزش وپرورش
پیل ولتایی
پیل های ولتایی emf
الکترولیز
قانون بویل
قانون شارل
مانومتر
گرمای خنثی شدن اسید و بازها
تغییرات گرمای انحلال نمک ها در آب
هدایت الکتریکی محلول ها
ph متر
بررسي خواص كوليكاتيو
اسپكتروفتومتري
آزمایش رادرفورد
واکنش واکنشگرهای محدود شده در فاز گازی
بررسی ویژگی های گازها
خطوط طیفی
شعاع اتمی
هیبریداسیون
فشار بخار
نمونه سوال شیمی
وبلاگ تخصصی دانشجویان رشته شیمی
chemists forum
دهکده شیمی
شیمی برای تو
میعادگاه کیمیاگران جوان
فناوری های نوین آموزشی
کلوپ هواداران رئال مادرید
کلوپ هواداران اسقلال
 

 RSS

POWERED BY
BLOGFA.COM

طراح قالب
دیجیتال کیوان





Powered by WebGozar